Cattery La Sorellina di
            
Brits Korthaar

     Wie zijn wij   Onze poezen   Onze Castraat  Kittens  Fotoalbum  Contact  Update    

 


Leuk dat u een kijkje neemt op onze site. Wij zijn de familie den Hartog en wonen in het Achterhoekse dorp Silvolde. In 2015 zijn wij in aanraking gekomen met de Brits korthaar. Onze eerste aankoop was een crème kater, Eddie, een heerlijk beest waar iedereen binnen ons gezin verliefd op werd. Niet lang na zijn intrede begon het opnieuw te kriebelen, er moest nog een Brit komen, ditmaal viel ons oog op een lief blauw meisje welke wij Knofje hebben genoemd. Omdat wij al vanaf 2005 Engelse Cocker Spaniels fokken was de wens al snel geboren om naast onze kleine en huiselijke kennel ook een kleine cattery te gaan beginnen genaamd: " La Sorellina di ", wat in het Italiaans het kleine zusje van betekent.
In mei 2020 mochten wij ons eerste nestje kittens verwelkomen. Helaas is aan onze gezamenlijke droom in augustus 2022 een einde gekomen door het totaal onverwachts overlijden van mijn lieve man Theo. Zeker tijdens en na deze moeilijke periode zijn onze katten en honden een grote steun voor ons geweest. Dan weet je pas wat ze voor je betekenen en hoe belangrijk ze voor mijn zijn.

Ons uitgangspunt is dat wij onze poezen niet gaan herplaatsen. Ze blijven bij ons tot hun dood, ook als we niet meer met hen fokken. Onze poezen testen we elke keer voordat ze een nestje mogen krijgen op HCM, PKD, fiv en felv, ondanks testen en de intentie om het ras in stand te houden en waar mogelijk te verbeteren weten we uit ervaring dat de natuur altijd het laatste woord zal hebben en dus kunnen en willen wij geen garanties geven. Het is belangrijk om hiervan notitie te nemen en te bedenken dat we te maken hebben met levende wezens.  

Wij zijn aangesloten bij Neocat en bij de rasclub Neocat Britten.  

Wij hopen dat u onze site met veel plezier zult bekijken en regelmatig terug zult komen voor het nemen van een kijkje op onze site om op de hoogte te blijven over het wel en wee van onze Brits kortharen en of er kittens geboren zullen gaan worden.

Familie den Hartog
Koningin Julianastraat 26
7064 GB Silvolde